Slowcooking met een Instant Pot Multicooker? Onze multicookers bieden eindeloze mogelijkheden om je favoriete gerechten te bereiden. Om het maximale uit deze veelzijdige keukenhulp te halen, delen we in deze blog essentiële tips om de slowcook-functie goed te begrijpen en effectief te gebruiken. Bereid heerlijke stoofpotten, soepen, curry’s, pasta’s of braadgerechten – allemaal met de Instant Pot!

Sous-vide is perfect voor slowcooking

Helaas is inmiddels bekend dat het slowcook-programma van de Instant Pot niet zo goed werkt en eigenlijk vrij onduidelijk is. Want hoe warm wordt het nu echt en waarom duurt het allemaal zo lang?

We raden sterk aan om het sous-vide-programma te gebruiken voor slowcooking en het maken van yoghurt met je Instant Pot.
Het sous-vide-programma warmt snel op en bereikt exact de ingestelde temperatuur, nauwkeurig tot op 1°C.


Deze Instant Pots hebben een sous-vide-functie: klik hier (of op de afbeelding hieronder)


Daarnaast raden we sterk aan om een glazen deksel voor slowcooking te gebruiken.

Elke keer dat je de Instant Pot opent om te kijken, verlies je veel warmte (ongeveer een half uur aan slowcooking-tijd).
PS: zorg dat je de juiste maat deksel koopt! Voor de Instant Pot Ultimate heb je het 7,6L-deksel nodig.