Op (vlieg)reis met je drone? 

Je gaat lekker op reis naar een prachtige bestemming, en wat is er dan leuker om dat vast te leggen met je drone voor je vrienden en familie. Je weet nu al dat ze uit hun stoel zullen vallen van de ongelofelijke beelden die jij hebt gemaakt met je drone.


Tip: ontlaad altijd je drone LiPo accu's tot ongeveer 50%.als je ze een tijdje niet gebruikt. Dat is niet alleen veiliger maar ook beter voor je drone LiPo accu's.


Heb je vragen over het vervoer van je drone en accu's op vakantie in het vliegtuig? Lees dan gauw verder want met onze tips ga je goed voorbereid op reis!


Drones en LiPo accu's meenemen in een vliegtuig op vakantiereis


Vaak krijgen we de vraag waar je op moet letten als je met het vliegtuig op reis gaat, en je een drone wilt meenemen. Mag een drone zonder meer mee in de handbagage? En hoe zit het met de accu’s?

Helaas is hier (nog) geen eenduidig antwoord is dus check het altijd ruim op tijd bij je vliegmaatschappij wat de voorwaarden op dat moment zijn. De kleinere drones (Mavic en Spark series) mogen meestal mee in handbagage, ook bij budgetmaatschappijen. Het vervoeren van drone LiPo accu's brengt namelijk altijd een risico met zich mee, maar met de juiste middelen kun je dat risico minimaliseren en met een veilig gevoel op reis.


Risico's van drone LiPo accu's


Vraag je je nu af wat het belang hiervan is? Klik op deze link om te zien wat Herman van Blijker en Martijn Krabbé overkwam in een vlucht vanuit Thailand.


Klik hier om verder te lezen over de regels voor drones in vliegtuigen