De Mavic 2 is de allernieuwste DJI drone (augustus 2018) en is dé meest geavanceerde drone voor particuliere gebruikers op de markt. De Mavic 2 is zéér stil, maar toch erg krachtig met een hoge topsnelheid en een vliegduur van maximaal 31 minuten. De hoge windresistentie in combinatie met de voortreffelijke 3-assige gimbal maken zelfs redelijk sterke rukwinden niet of nauwelijks zichtbaar in je (video) beelden. Daarnaast heeft de Mavic 2 een ongekend arsenaal Intelligent Flight Modes en Quick Shots die volledig geautomatiseerde scenario's mogelijk maken met professionele resultaten. 


MAVIC 2 ZOOM

De DJI Mavic 2 Zoom is bedoeld voor de avonturier die onder alle omstandigheden de mooiste actieshots wil kunnen maken. De nadruk van de DJI Mavic 2 Zoom ligt op mogelijkheden en actie. De nieuwe zoom functie is hier geweldig voor en haalt niet alleen de beelden erg dichtbij maar de drone ook fijn op afstand. De DollyZoom functie maakt een geleidelijke zoom tijdens het vliegen wat een fantastisch effect heeft op uw videobeelden, en daardoor nog professioneler lijken. DJI Mavic 2 Direct bestellen >>>


 MAVIC 2 PRO

De DJI Mavic 2 Pro is bedoeld voor de professional en fotograaf die werkelijk alles uit zijn foto's en video's wil (kunnen) halen. De nadruk ligt bij de Mavic 2 Pro op kwaliteit van de beelden en mogelijkheden in nabewerking. De Mavic 2 Pro heeft de meest geavanceerde 20 megapixel drone camera van dit moment. De Hasselblad L1D-20c camera, die samen met DJI speciaal is ontwikkeld voor de DJI Mavic 2 camera drone, is voorzien van een 1" CMOS sensor en biedt de absoluut hoogste kwaliteit die ze kwijt konden in een vliegende camera. De lichtgevoeligheid, kleurdiepte en contrast zijn ongekend goed en met 20 megapixels weet je zeker dat alles er haarscherp op staat. De Mavic 2 Pro heeft geen zoom functie, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de extreem goede 20MP camera. DJI Mavic 2 Direct bestellen >>>

 

Op deze pagina vind je meer informatie over beide drones: https://www.dronekenner.nl/drones/keuze-advies/ 


De verschillen (camera) op een rijtje

De verschillen tussen de Mavic 2 Pro en de Mavic 2 Zoom zitten in de gimbal camera. De mechanische 3-assige stabilisatie van beide camera drones is identiek, maar het verschil zit in de sensor, megapixels, enzovoorts. De rest van de drone is ook identiek (op een verschil in gewicht van 2 gram na). Het enige grote verschil qua capaciteiten van de drones is dat de Mavic 2 Zoom een extra Quickshot heeft, genaamd DollyZoom waarmee je eenvoudig en automatisch een onwerkelijke vertigo-effect in video's creëert. 


In de afbeelding hieronder zie je precies wat deze verschillen zijn tussen de camera's van de DJI Mavic 2 Zoom en DJI Mavic 2 Pro.