Je moet er niet aan denken dat je wilt gaan vliegen en je SD kaartje werkt niet, wordt niet herkend of de opnamen zijn "corrupted: cannot render" waardoor je once-in-a-lifetime opnamen onherstelbaar verloren raken.

Om het risico op beschadigde foto's en video's te voorkomen, of simpelweg dat je SD-kaartje überhaupt goed werkt is het verstandig om deze te formatteren via de DJI GO4 app. Hierdoor wordt het kaartje goed voorbereid op de vaak zware taak van hoge data transfer rates door middel van het juiste file system.


Wij raden het aan om deze stappen te volgen iedere keer wanneer u gaat vliegen. Let er wel op dat formatteren alle bestanden op de SD-kaart verwijderd dus doe dit alleen als u al een back-up heeft gemaakt.
Tip: DJI drones maken gebruik van micro SD kaartjes. Deze passen niet in de meeste laptops. Hiervoor zijn speciale SD adapters verkrijgbaar. Wij leveren micro SD kaartjes inclusief deze adapters (zie de link hieronder).


Gebruik SD kaartjes die voldoende snel zijn

Gebruik zo snel mogelijke SD kaartjes om corrupteren van uw bestanden (opnamen) te voorkomen. Door de hoge data snelheid waarmee beelden (vooral op hogere resoluties) weggeschreven moeten worden kan het voorkomen dat dit mislukt en het bestand corrupted raakt. Vuistregel hoe hoger de schrijfsnelheid (write) van uw SD kaartje, hoe lager de kans op mislukte opnamen (corrupted file, cannot render).


Tip: wij hebben de beste micro SD kaartjes met handige SD adapter (voor bv uw laptop) al voor u geselecteerd! Klik hier om ze te bekijken.
Onze SD kaartjes hebben gegarandeerd de minste kans op beschadigde bestanden (maar volledig voorkomen is helaas onmogelijk).


Zo formatteer je jouw (micro) SD kaartje in de DJI GO4 app


  • Schakel uw drone en remote controller in
  • Zorg dat het SD kaartje in de drone zit
  • Sluit uw mobiele apparaat aan
  • Start de DJI Go4 app
  • Druk op de blauwe "Go Fly" knop


Zie de afbeelding hieronder en druk op de knop die hoort bij het getal in de afbeelding.

  1. Klik op de camera settings knop
  2. Klik vervolgens op het tandwieltje (meest rechts)
  3. Scroll naar beneden en klik op "Format SD Card" en klik op OK.
    Het SD kaartje wordt nu geformatteerd en is daarna direct klaar voor gebruik.