Er zijn verschillende soorten zonneschermen (ook wel monitor hoods genoemd) voor DJI remote controllers en uiteenlopende telefoons en tablets. In dit artikel leggen we uit welke zonnekappen er zijn en hoe je de juiste maat voor jouw telefoon of tablet bepaalt en kiest.

Juiste soort zonnescherm kiezen

Er zijn verschillende soorten zonnekappen verkrijgbaar

Bevestiging op telefoon

Onze favoriet: 50CAL monitor hood (kies de juiste maat!)

Deze zonneschermen bevestig je aan je telefoon of tablet.

• Onafhankelijk van het type drone
  • Afhankelijk van je telefoon of tablet (L-maat).
  • Zeer flexibel in afmetingen telefoons / tablets
  • Let op met bijzondere schermverhoudingen.

Bevestiging op remote controller

Onze favoriet: 50CAL monitor hood

Deze zonnekap bevestig je op de antennes van de remote controller.

• Geschikt voor Spark en Mavic (2) series* remote controllers.
  • Minder afhankelijk van telefoon/tablet. Bevestiging op de antenne's van de Spark / Mavic afstandsbediening.
  • Alternatief voor mobiele apparaten met bijzondere schermverhoudingen.
  • Telefoon/tablet afmetingen
    • lengte: 160 mm
    • dikte: 6,5-8,5 mm
  • Let op: Niet geschikt voor de nieuwe grijze controller van DJI.

Juiste afmeting zonnescherm kiezen (bevestiging op telefoon)

Meet de lengte (L) maat van het scherm van uw telefoon op (zie afbeelding hieronder).

Deze maat is belangrijk voor het kiezen van de beste monitor hood voor uw specifieke telefoon: kies een monitor hood met een L-maat die groter is dan uw scherm, maar niet groter dan de totale lengte van uw telefoon (inclusief uiteinden met camera, bediening, enz).  De elastische band klemt stevig rondom de uiteinden van de telefoon.

Bijvoorbeeld, u meet dat uw scherm 116mm lang is (L-maat). U kiest dan een monitor hood met afmeting L < 121mm.

De maat L <111mm is ongeschikt omdat deze kleiner is dan uw scherm en dus uw scherm deels zal bedekken. Dit hindert de bediening en is niet prettig tijdens gebruikt. Zorg bij voorkeur dat u enige vrije ruimte rondom het scherm bewaart, maar dat de zonnekap nog binnen de totale lengte van uw telefoon of tablet past. Deze monitor hoods zijn ongeveer 3mm dik (dus lengte telefoon - 6mm).