Drones kennen 3 "stick modes" die je in kunt stellen voor de bediening en besturing van je drone. Je kunt deze modus zelf instellen op jouw voorkeur om de drone te bedienen / te besturen. De modus bepaalt hoe de controller reageert en welke stick bij welke beweging hoort. Het kan gebeuren dat je gewend bent dat je drone opzij beweegt met de rechter stick, maar de tweedehands drone die je hebt gekocht roteert ineens naar links of rechts als je dezelfde stick gebruikt. Hoe kan dat? De drone staat waarschijnlijk ingesteld op mode 3 terwijl je mode 2 gewend bent.

Er zijn 3 stick modes voor het bedienen van drones:Linker stickRechter stick
Mode 1
voorwaarts / achterwaards / draai linksom / draai rechtsromomhoog / omlaag / zijwaarts links / zijwaarts rechts
Mode 2
(standaard)
omhoog / omlaag / draai linksom / draai rechtsomvoorwaarts / achterwaards / zijwaarts links / zijwaarts rechts
Mode 3voorwaarts / achterwaarts / zijwaarts links / zijwaarts rechtsomhoog / omlaag / draai linksom / draai rechtsomNormaliter vliegt men standaard in mode 2. Hierbij is de rechterpook voor bewegen in het platte vlak. Met de linkerpook kunt u de drone draaien.

U vloog voorheen door te draaien met de linkerpook. Dat is nu draaien. Voorheen draaide de drone naar links, nu draait hij naar links.
Dit is op te lossen door in de app bovenin op de drie puntjes te klikken (...) en dan op het remote contoller icoontje (blauw in afbeelding hieronder) te klikken. Dan kiest u voor mode 1 en vliegt de drone weer zoals u van de spark gewend was.