Een nieuwe drone is opwindend, maar laat u daardoor niet verleiden tot overhaaste beslissingen. Het aantal crashes op de eerste dag is helaas erg hoog, en daarom hieronder alvast wat tips om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw drone kunt genieten.


Dure crash? Niet met Care Refresh!

 
“NEEEE!” Je let even niet op en ineens gat het mis en raakt je drone iets. Je kijkt machteloos toe hoe je drone als een baksteen naar beneden stort en keihard tegen de grond smakt. De onderdelen vliegen in het rond. Deze schade gaat flink geld kosten, misschien moet je wel een hele nieuwe drone kopen.

Hoe je dit had kunnen voorkomen? Met Care Refresh! 

Klik hier om deze onmisbare drone verzekering af te sluiten (en voor meer informatie).

DJI GO4 app: volledige controle over je drone


Voor de meest recente DJI drones (vanaf Mavic Pro) gebruikt u de DJI GO4 in combinatie met telefoon of tablet om uw drone te bedienen. Met deze app heeft u volledige controle over uw drone, kunt u vele instellingen wijzigen en heeft u toegang tot de foto's en video's die u maakt.

Download hier DJI GO4 voor Android & iOSVoorzorgsmaatregelen voor maximale veiligheid

 • Uw drone net nieuw ontvangen? 
  Pak alles rustig uit, lees de handleidingen en zorg dat u bekend bent met alle termen en alle knoppen op de zender. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gewoon even contact met ons op.
 • Laad eerst de accu’s en remote controller volledig op
  Zorg dat alles opgeladen is voordat u gaat vliegen zodat u niet onverwacht voor verassingen komt te staan tijdens uw eerste vlucht, en misschien nog niet goed weet wat u moe doen.
 • Maak u zelf bekend met alle (basis) functies van uw nieuwe drone
  Bekijk de quickstart guide en lees de handleiding. Bekijk instructie video’s op YouTube en lees deze mail goed door. Zorg dat u minimaalweet
  • hoe de sticks op de controller werken,
  • hoe u moet opstijgen,
  • hoe u moet landen,
  • hoe de Return To Home (RTH) werkt,
  • waar de pauzeknop zit in geval van nood.
 • Oefen uw eerste vlucht in een simulator (gratis)
  DJI biedt 2 mogelijkheiden om gratis in een simulator te oefenen met uw eigen remote controller:
 • Ga nooit vliegen wanneer de DJI Go4 app (rode) waarschuwing geeft
  Los deze eerst op of bel ons eventueel voor advies.
 • Check gronding alle onderdelen en status van uw drone vóór u gaat vliegen
  Inspecteer de drone grondig en let op breuken en opvallende zakken. Vervang propellers als ze breuken vertonen, ook al zijn ze nog zo klein! Check in de DJI app de status van uw accu, IMU en kompas vóór iedere vlucht. Let op afwijkende waarden van 1 of meerdere cellen van de accu. Kalibreer het kompas op iedere nieuwe locatie.
 • Pas op met Intelligent Flight Modes!
  Zorg dat er voldoende ruimte is en houdt altijd uw drone in het zicht en één vinger op de stop knop.
  In Active Track bijvoorbeeld kan de drone achteruit vliegen om het doelwit in beeld te houden. U kunt dit eventueel verbieden in de Go4 app.
 • Gebruik de Return To Home (RTH) functie alleen als het écht moet!
  Bij voorkeur zelf terug vliegen (klik eventueel op het kaartjes linksonder om deze te maximaliseren).
  Onder invloed van bv sterke magnetische interferentie of andere invloeden kan uw drone onbedoeld ergens anders heen vliegen. In het ergste geval kunt u niet meer op tijd terugkeren en land uw drone mogelijk ver bij u vandaan.
 • Pas op als u ergens onder door vliegt! 
  Als onverhoopt de verbinding verbreekt zal de drone automatisch in RTH gaan en als eerste recht omhoog stijgen naar de opgegeven RTH hoogte.
 • Grijp een drone nooit uit de lucht!
  Dit kan tot ernstig letsel leiden. Als het écht moet: pak de drone van onderen en kantel deze direct 90 graden om de lengte as van de drone. De motoren schakelen dan onmiddellijk uit. Dit werkt alleen bij DJI drones.
 • Uw drone gecrasht?
  Stuur altijd uw drone terug naar DJI en laat de expert uw drone grondig controleren zodat deze weer veilig en betrouwbaar is: https://repair.dji.com/repair/index

  Wij verzorgen geen reparaties (meer) omdat DJI dit zelf veel beter en sneller kan (en normale tarieven berekend). Hun service is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd en ze berekenen normale tarieven. Reparatie door derden kan verlies van fabrieksgarantie betekenen, met kans op ondeskundige of onvolledige reparatie.
 • Vragen? Neem contact met ons op!


Wat is DJI Assistant 2?

DJI Assistant voor hun drones is absoluut iets waar u zich vroeg of laat mee bekend zou moeten maken wat ons betreft. Hiermee kunt u firmware upgraden of terugzetten, sensoren calibreren, vluchtgegevens raadplegen, een vlucht simuleren met uw drone en nog veel meer.


Simulator op groot scherm

U kunt in de DJI assistant ook virtueel vliegen met uw drone. Let op dat u de propellers verwijderd want de drone denk écht dat ie gaat vliegen (de motoren gaan daadwerkelijk draaien) maar alle commando’s en resulterende bewegingen worden op een scherm / monitor weergegeven. U bedient alles met de remote control. Dit biedt dé perfecte omgeving om kennis te maken en te oefenen met uw drone.


DJI Assistant 2 downloaden voor: