Symptomen

• Je telefoon wil niet verbinden
  • Telefoon laadt de remote controller op
  • Je remote controller laadt je telefoon op

Wanneer u een USB accessoire verbindt aan uw telefoon stelt de telefoon een USB optie in. Vaak is dit automatisch "Charging" (opladen). Echter, om correct te functioneren moet deze optie op "Transer" (delen) staan. De dialoog om deze optie in te stellen vindt u door (tijdens verbinding) het configuratiescherm van uw telefoon te open (vanaf de bovenzijde van het scherm naar beneden slepen). Zoek naar een melding over USB modus / connectie en zet deze op "Transfer" of PTP.

Hieronder ziet u een voorbeeld. Let op: dit kan er op uw telefoon anders uitzien, afhankelijk van uw merk en Android versie. Het belangrijkste is dat opladen via USB wordt uitgeschakeld en de USB verbinding alleen als data verbinding (transfer of PTP) wordt gebruikt.

Klik op deze boodschap over de USB optie en kies de juiste optie (PTP).
U krijgt dan een vervolgscherm dat er (mogelijk) ongeveer als onderstaande uit ziet.

Kies PTP en sla de instellingen op. Uw telefoon en remote controller zouden nu niet meer moeten laden via USB, maar nog wel probleemloos met elkaar kunnen communiceren.