Heeft u last van kalkaanslag of veelkleurige vlekken? Dat is heel normaal en eenvoudig op te lossen.

De beste methode is om wat water met een scheutje azijn of citroenzuur in de binnenpan te doen en vervolgens 5 minuten op hoge druk "pressure cook". Hierna zal uw Instant Pot binnenpan waarschijnlijk weer blinken als nieuw. Eventueel kunt u het nog even schoonwrijven met een zachte doek.


TIP: Ziva ontkalkingspoeder is zéér geschikt om kalkaanslag en vlekken te verwijderen zonder dat het uw apparaat aantast.

Een klein schepje Ziva ontkalker en een scheutje water (100-200ml) in combinatie met 5-10 minuten pressure cooking (high) is meestal ruim voldoende om alle aanslag en verkleuringen te verwijderen. Uw pan ziet er weer uit als nieuw!


Hieronder nog enkele schoonmaak instructies conform dat handleidingen van Instant Pot:

  • Was na ieder gebruik
  • Gebruik nooit agressieve chemische reinigingsmiddelen schuursponsjes
  • Voor vaatwasser: plaats op het bovenste rekBinnenpan schoonmaken vóór het eerste gebruik

Verwijder de binnenpan uit het apparaat en was deze met heet water en afwasmiddel. Spoel af met warm, helder water en gebruik een zachte doek om te drogen. De binnenpan is vaatwasmachinebestendig.

Was na ieder gebruik

Bij sterke vlekken met hard water kan een met azijn bevochtigde spons nodig zijn en wat schrobben om te verwijderen. Bij verbrand / taai voedselresidu op de bodem kunt u de pan een paar uur in heet water weken zodat het makkelijker schoonmaakt. Was de binnenpan na elk gebruik. Zorg ervoor dat alle buitenoppervlakken droog zijn voordat u ze in de bodem van de Instant Pot multicooker plaatst