De Mavic Air werkt op Wi-Fi en het bereik is sterk afhankelijk van de omstandigheden en mogelijk interferentie, waaronder mogelijk uw eigen telefoon.

Hoewel DJI een bereik van 2 kilometer opgeeft is dat een maat voor de maximale afstand waarover de drone is te bedienen (en in principe gewoon video's kan maken die opgeslagen worden op de SD kaart). Het is beslist geen maat voor de afstand waarover de drone een goed video signaal geeft. Deze neemt namelijk af naarmate de afstand toeneemt, en is sterk afhankelijk van externe, variabele factoren. Desalniettemin hebben wij zelf ruim 3 kilometer gehaald voordat de drone volledig beeld en bediening verloor en return to home kwam (https://www.youtube.com/watch?v=iQJ3_lZilcQ).

Het is belangrijk dat u uw telefoon op vliegtuigstand zet, en alleen wifi activeert. Wij raden sterk het gebruik van een OTG kabel aan: http://dk.kenr.shop/OTG-kabel 

Hiermee schakelt u ook het tweede wifi netwerk uit (tussen remote en telefoon) zodat de signaalsterkte nog verder toeneemt. 


We zien helaas vaker dat de meeste piloten slechts enkele honderden meters halen voordat het videosignaal te slecht wordt. De opgegeven 2 kilometer bereik van de drone geldt voor bediening van de drone (minder capaciteit voor nodig) en geldt niet voor een stabiel video signaal. Dit geven we ook duidelijk aan op onze product pagina (als één van de weinig webshops, met een demonstratie dat het wel degelijk mogelijk is om kilometers goed video signaal te halen met de Mavic Air). De kwaliteit van de verbinding (en daarmee de snelheid van video transmissie) is sterk afhankelijk van uw lokatie en omstandigheden. De opgegeven 2 kilometer bereik van de drone geldt voor bediening van de drone (minder capaciteit voor nodig) en geldt niet voor een stabiel video signaal. Het spijt ons als u een verkeerde indruk heeft van de mogelijkheden van de DJI Mavic Air; we doen er alles aan om zo duidelijk en eerlijk mogelijk de capaciteiten weer te geven en we zijn zéér bereikbaar voor een persoonlijk adviesgesprek waarin we de tekortkomingen van de Air altijd duidelijk onderstrepen om teleurstellingen te voorkomen.

Hieronder enige tips om het signaal te verbeteren.

OTG-verbinding via USB: wat kan ik daar mee?

Wi-Fi bereik verbeteren van Spark & Mavic Air


Als u probleemloos kilometers ver (makkelijk 3-4 kilometer onder vrijwel alle omstandigheden) wilt vliegen, dan is de Air geen optimale keuze. Deze drone is bedoeld voor kortere afstanden.
Voor grote afstanden kunt u beter een DJI Mavic Platinum of, nog veel beter, de nieuwe DJI Mavic 2 overwegen.