Wanneer je een DJI drone bestuurt zul je merken dat dit lastig kan zijn. Wanneer de drone van je af vliegt is de besturing normaal: de drone reageert zoals je bedient, naar links is naar links. Echter, wanneer de drone op je af komt vliegen zul je merken dat de besturing is omgekeerd: het pookje dat normaliter de drone naar links stuurt beweegt de drone ineens naar rechts, en omgekeerd. 

Dit is een inherente uitdaging die iedere nieuwe drone piloot ervaart, maar het is iets waar je met enige oefening wel aan went en DJI drones zijn zo stabiel en eenvoudig qua bediening dat het als snel intuitief wordt. Hiervoor is een oplossing bedacht: Headless Mode. Met headless mode bepaalt een algoritme (software) wat er moet gebeuren op basis van de gestuurde commando's en de orientatie van de drone ten opzichte van de zender. DIt heeft echter nadelen en DJI drones kennen helaas deze functie.

Hier zijn belangrijke redenen voor: wanneer je naar de drone kijkt tijdens het vliegen kan het inderdaad vewarrend zijn, maar iets waar je snel aan went met enige oefening, en het geeft je de meeste controle over de drone. Je kunt je afvragen hoe verstandig het is om zelf niet of minder na te hoeven denken bij het besturen van deze dure drones. Speelgoed drones hebben vaak wel headless maar dat is om het "leuk" te houden; ze zijn niet bedoeld voor het maken van de mooiste video's en beelden. 

Met headless verlies je een stukje controle en wordt het heel lastig om een mooie shot te maken en de drone is de juiste orientatie te houden, vooral wanneer je over meerdere assen vliegt. Dit is per slot van rekening waar het om draait met deze drones; niet alleen het vliegen van de drone. Video's zoals deze zijn bijna onmogelijk: https://www.youtube.com/watch?v=Libviupjn_o

Normaliter vlieg je namelijk in FPV (eerstepersoonsperspectief) modes en als je naar het scherm kijkt (of met goggles) vliegt is de orientatie wel altijd hetzelfde. Als je de pook naar links beweegt zal het beeld ook naar links bewegen. Hierdoor heb je de meeste controle over je shot. In headless mode verlies je dit vermogen. Daarnaast zijn de algoritmes hiervoor niet altijd even betrouwbaar; je vertrouwt op software die ontregeld kan worden.