OTG werd officieel niet ondersteund door DJI. Echter enige tijd geleden heeft DJI besloten het toch te ondersteunen en de nieuwste firmwares werken correct met een USB OTG verbinding.

Wat is een OTG verbinding voor DJI drones?

Met een OTG kabel verbeter je sterk het bereik van onder andere (en met name) de DJI Spark drone en de kwaliteit van de live (FPV) video feed die je op je mobiele apparaat ontvangt. Het tweede Wi-Fi netwerk tussen telefoon / tablet en remote controller verstoort de Wi-Fi verbinding tussen drone en remote controller. Door deze te vervangen met een USB verbinding verbeterd het signaal aanzienlijk. Echter, storingsbronnen (elektriciteitsmasten, mobiele zendmasten, radar, etc) kunnen nog steeds sterk van invloed zijn op het bereik dat u haalt met de drone. We raden aan deze storingsbronnen zoveel mogelijk te verwijderen.

Tips voor het verbeteren van uw bereik

Lees hier alles over Wi-Fi van de DJI Spark en DJI Air en hoe je problemen kunt oplossen.

• Zet de telefoon in vliegtuigstand voor dat u gaat verbinden / vliegen.
  • Wanneer de blauwe "Go Fly" niet zichtbaar wordt in de DJI GO4 app: trek de USB connector uit uw remote controller en steek deze vervolgens weer terug.