Tot voor de mavic 2 keken drones  vooruit- en achteruit naar obstakels. De Mavic 2 heeft als eerste drone ook zijdelingse sensoren.


In active tracking (automatisch volgen) worden de zijdelingse sensoren van de Mavic 2 actief en zal deze stoppen als een obstakel in die richting gedetecteerd wordt. Dit werkt (momenteel) alleen in active tracking, omdat hiermee veruit de meeste ongelukken gebeuren. Waarom de zijdelingse sensoren niet in handmatige modus werken is ons ook niet helemaal duidelijk. Wees altijd ZEER voorzichting met het gebruik van de intelligent flight mode "Active Tracking"!


U activeert active tracking als intelligent fligt modus door op het "remote controller" icoontje aan de linkerkant in de DJI GO4 app  te klikken en te kiezen voor Active Tracking. De drone moet het object kunnen zien en wanneer u op het groene cirkeltje klikt zal de drone deze gaan volgen. Let er wel op dat u op dat moment een minder directe bediening hebt en voor volledige controle kunt op de rode pauze knop (midden van de controller) te drukken.