Sous-vide is Frans voor "onder vacuüm" en betekent "vacuümgaren". Sous-vide is het proces waarbij in vacuüm verpakte etenswaren in een waterbad op relatief lage en constante temperatuur worden verwarmd zodat het geleidelijk en gelijkmatig gaar wordt. Sous-vide is geschikt voor de bereiding van vlees, vis, groente, vruchten, desserts en zelfs cocktails.


Met sous-vide gaar je gerechten eenvoudig tot perfectie. Geen stress want je hoeft nauwelijks op te letten: simpelweg de juiste temperatuur en (minimum) tijd in stellen en sous-vide doet de rest en het resultaat is altijd geweldig. Resultaten als de foto hieronder zijn heel eenvoudig en niet langer voorbehouden aan chefkoks. Zelfs u kunt een grote Picanha tot in perfectie bereiden in een handomdraai. Lees verder om te ontdekken hoe het werkt en waarom sous-vide ook iets voor u is!


Klik op deze link om verder te lezen: https://www.sousvidekenner.nl/sous-vide/wat-is-sous-vide/